Lingonmuffins med pepparkaksmak
Serverar: 12-15 portioner
Saftiga goda pepparkaksdoftande muffins bakar vi gärna året runt, men kanske speciellt i juletid.
En liten genväg kan du gå genom att använda kakmixen Pepparkaka lättbakat och sätta till filmjölk samt lingonsylt.
Ingredienser
2 ägg
2 dl strösocker
1 dl filmjölk
50 g smör
1 dl fast lingonsylt
1½ tsk bikarbonat
1 tsk malda kryddnejlikor
½ tsk malen kanel
½ tsk malen ingefära
4 dl Extra fint vetemjöl
Glasyr
1 dl florsocker
2-3 tsk vatten
Garnering
Färska eller frysta lingon
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225°.
- Ställ muffinsformar på en plåt eller i muffinsbleck.
- Vispa ägg och socker pösigt.
Tillsätt lingonsylt, bikarbonat och kryddor.
- Värm filmjölk och smör till minst fingervarmt. Häll i smeten.
- Sikta i mjölet och rör om väl.
- Häll i muffinsformarna, knappt fyllda. Grädda mitt i ugnen 12-15 minuter.
- Rör florsocker och vatten till en trögflytande slät glasyr. Ringla över muffinsen när de svalnat.
Garnera med lingon.
Liknande recept
Kommentarer (0)