Lingonmuffins med pepparkaksmak

Serverar: 12-15 portioner

Saftiga goda pepparkaksdoftande muffins bakar vi gärna året runt, men kanske speciellt i juletid. En liten genväg kan du gå genom att använda kakmixen Pepparkaka lättbakat och sätta till filmjölk samt lingonsylt.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl filmjölk
  • 50 g smör
  • 1 dl fast lingonsylt
  • 1½ tsk bikarbonat
  • 1 tsk malda kryddnejlikor
  • ½ tsk malen kanel
  • ½ tsk malen ingefära
  • 4 dl Extra fint vetemjöl
  • Glasyr
  • 1 dl florsocker
  • 2-3 tsk vatten
  • Garnering
  • Färska eller frysta lingon
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°.
    2. Ställ muffinsformar på en plåt eller i muffinsbleck.
    3. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt lingonsylt, bikarbonat och kryddor.
    4. Värm filmjölk och smör till minst fingervarmt. Häll i smeten.
    5. Sikta i mjölet och rör om väl.
    6. Häll i muffinsformarna, knappt fyllda. Grädda mitt i ugnen 12-15 minuter.
    7. Rör florsocker och vatten till en trögflytande slät glasyr. Ringla över muffinsen när de svalnat. Garnera med lingon.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben