Lingonmuffins

Serverar: 12-15 portioner

Många ingredienser, men oerhört goda. En klar favorit hos oss.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl ljummen filmjölk
  • 50 g rumsvarmt margarin
  • 1 dl fast lingonsylt
  • 1½ tsk bikarbonat
  • 1 tsk kryddnejlika
  • ½ tsk kanel
  • ½ tsk ingefära
  • 4 dl vetemjöl
  • Garnering
  • 1 dl florsocker
  • 2-3 tsk vatten
  • Ev lingon
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker. Tillsätt övriga ingredienser.
    2. Klicka ut smeten i muffinsformar. Grädda i 225* 12-15 min.
    3. Blanda florsocker och vatten. Glasera muffinsen när de kallnat. Ev. kan man strö över några hela lingon.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben