Rockkockens lingonmuffins

Serverar: 9 portioner

50 liter lingon plockade, något måste man ju göra. Det blir många nya läckra recept den här bärsäsongen också... :-)

Ingredienser

  • 4 dl färska lingon
  • 1 dl socker
  • 50 g margarin eller smör
  • 1 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 4 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Lägg lingon och socker i en rostfri skål. Rör tills bären är mosiga och sockret lösts upp.
    2. Smält matfettet och tillsätt mjölken.
    3. Vispa ägg och socker hårt.
    4. Rör ner det avsvalnade matfettet och mjölken.
    5. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten.
    6. Vänd till sist ner de rårörda lingonen.
    7. Häll av smeten i stora (amerikanska) muffinformar upp till cirka 3/4 av formarna.
    8. Grädda i 200° i 20-25 minuter. Prova med sticka för att se om de är klara innan de tas ur ugnen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben