Chokladglaserad chokladkaka med knäckebröd

Serverar: 12 portioner

Det här receptet såg jag på Recept nu. Har inte provat det. Men det såg spännande ut med en botten av knäckebröd.

Ingredienser

  • 400 g osaltat smör
  • 5 dl strösocker
  • 16 st stora ägg, delade i gulor och vitor
  • 6 dl malda mandlar
  • 2 krm salt
  • 2 1/4 dl kakaopulver
  • 2 1/2 dl ströbröd av knäcke på fullkornsråg
  • Chokladglasyr
  • 200 g osaltat smör
  • 7 1/2 dl florsocker
  • 4 tsk vaniljsocker
  • 1/2 dl kakaopulver, siktat
  • 1 1/4 dl rostad mandel
  • Instruktioner

    1. Värm upp ugnen till 175º. Rör smör och socker luftigt i en skål. Tillsätt äggulorna, en åt gången, och rör om kraftigt.
    2. Rör ner malda mandlar, salt och kakaopulver. Vispa äggvitorna till styvt skum i en annan skål och vänd ner det i äggsmeten tillsammans med ströbrödet.
    3. Smöra och mjöla en form med löstagbar kant, cirka 23 cm i diameter.
    4. Häll smeten i formen och grädda kakan i cirka 20 minuter.
    5. Stick en provsticka i mitten; när den är torr är kakan klar.
    6. Ta ut kakan och låt den kallna.
    7. Chokladglasyr: Rör rumsvarmt smör, socker, vaniljsocker och kakaopulver luftigt.
    8. Bred glasyren över kakan och strö över rostade mandlar.

    Liknande recept

    4.9
    50 min
    12
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben