Chokladkaka i långpanna med hallon

Serverar: 24 portioner

Fantastiskt goda och saftiga portionsbitar med mandelmjöl och hallon. Toppade med en kladdig chokladkola glasyr, hallon och blåbär.

Ingredienser

  • 300 g choklad, 55 %
  • 200 g smör
  • 3 dl socker
  • 4 ägg
  • 1 äggula
  • 1 3/4 dl vetemjöl
  • 2 dl mandelmjöl
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 dl hallon, färska eller frysta
  • Glasyr
  • 100 g mörk choklad
  • ½ dl vispgrädde
  • 2 msk ljus sirap
  • 25 g smör
  • Garnering
  • Hallon
  • Blåbär
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Smält chokladen och smöret tillsammans i en skål över vattenbad. Ta skålen från värmen och rör ner sockret. Vispa i äggen och äggulan, ett i taget tills du får en blank och slät smet.
    3. Blanda ihop de torra ingredienserna och vänd ner dem i chokladblandningen till en smidig smet. Fördela smeten i en långpanna, ca 20x30 cm. Strö över hallonen och tryck ner dem i smeten. Grädda kakan i mitten av ugnen i 25-30 minuter.
    4. Glasyr: Hacka chokladen. Värm upp grädde och sirap. Ta av kastrullen från plattan och blanda ner chokladen när gräddblandningen svalnat något. Tillsätt smöret och rör till en slät kräm.
    5. Låt kakan kallna och toppa den med glasyren. Skär kakan i rutor och garnera med hallon och blåbär.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben