Chokladkaka i liten långpanna.

Serverar: 18-20 portioner

Dubbel sats till stor långpanna 35x40 cm.

Ingredienser

  • 175 g smör eller margarin
  • 1 dl vatten
  • 3 msk kakao
  • 3 dl strösocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 ägg
  • Chokladglasyr
  • 75 g smör eller margarin
  • 3 msk kakao
  • 1 msk mjölk
  • 3 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 50 g hasselnötskärnor
  • Instruktioner

    1. Lägg matfett, vatten och kakao i en kastrull och låt det koka ca 5 min. Häll upp blandningen i en stor skål och låt den svalna.
    2. Rör ner sockret. Blanda mjöl, bakpulver, salt och vaniljsocker. Tillsätt mjölblandningen och därefter crème fraiche och de lätt uppvispade äggen. Rör smeten jämn och smidig.
    3. Häll smeten i en liten väl smord långpanna (24x24 cm) eller i en form vikt av smörpapper.
    4. Grädda kakan i ugn vid 200° på mellersta falsen i ca 40 min.
    5. Rör under tiden samman glasyren. Blanda matfett, kakao och mjölk i en kastrull. Låt blandningen koka upp och sjuda ett par sekunder under omrörning. Lyft kastrullen från värmen och rör ner florsocker och vaniljsocker. Rör tills krämen har svalnat och är blank. Låt den ev stå i kylskåp en kort stund.
    6. Bred glasyren över den avsvalnade chokladkakan. Strö över hackade nötter. Skär kakan i bitar vid serveringen.

    Liknande recept

    4.9
    50 min
    12
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben