Chokladkaka i micron

Serverar: 6-8 portioner

Snabb att göra och jättegod!

Ingredienser

  • Botten
  • 2 ägg
  • 1 ½ dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk kakao
  • 1 msk vanillinsocker
  • ½ dl gräddmjölk alt. röd mjölk
  • 75 g margarin
  • Chokladsås
  • 25 g margarin
  • ½ tsk vetemjöl
  • 2 tsk kakao
  • 1 msk strösocker
  • ½ dl kaffegrädde
  • Instruktioner

    1. Smält margarin i en rund form eller skål (3/4 l) på full effekt ca ½ min. Blanda ihop mjöl, bakpulver, kakao och vanillinsocker. Vispa ägg och socker i en bunke, blanda i mjölblandningen och rör om. Tillsätt mjölken och margarinet.
    2. Häll smeten i en smord och bröad rund form med raka kanter ca 22 cm i diameter. Tillaga utan lock i microvågsugn på medeleffekt i ca 4 min. Vrid formen och fortsätt tillagningen på full effekt i 3-5 min. Stjälp upp kakan när den svalnat.
    3. Chokladsås: Smält margarinet i en rund form eller skål på full effekt i ½ min. Rör i mjöl, kakao, socker och sist kaffegrädden. Tillaga utan lock på full effekt 1 minut tills såsen tjocknat. Rör om en gång under tiden.
    4. Bred ut såsen på den avsvalnade kakbottnen och garnera med kokosflingor eller annat du tycker om

    Liknande recept

    4.9
    50 min
    12
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben