Chokladkaka med apelsinglasyr

Serverar: 25-30 portioner

Fantastiskt god långpannekaka där choklad och apelsin gifter sig fint tillsammans!

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 4 dl socker
  • 4 ägg
  • 3 dl kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk snabbkaffepulver
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 dl vetemjöl
  • Glasyr
  • 100 g smör
  • 180 g mjölkchoklad med apelsinkrokant
  • 1½ dl florsocker
  • 3/4 dl kakao
  • 2 msk hett kaffe
  • 1 tsk kakao
  • Servering
  • Lätt vispad grädde
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 150 grader.
    2. Smält smör och socker tillsammans på medelvärme. Vispa ihop ägg, kakao, vaniljsocker, kaffepulver och bakpulver. Rör i smör- och sockerblandningen och vänd i mjölet.
    3. Klä en liten långpanna med bakplåtspapper, 25x30 cm. Häll i smeten och grädda kakan 20 minuter. Höj värmen till 175 grader och grädda ytterligare 5 minuter. Ta ut kakan och låt den svalna något.
    4. Smält smöret och chokladen tillsammans över ett vattenbad. Blanda florsocker, kaffe och kakao i en bunke och rör i chokladsmöret.
    5. Bred glasyren över den rumstempererade kakan. Låt glasyren stelna, pudra över lite kakao och skär upp i bitar.
    6. Servera gärna kakan med en klick lätt vispad grädde.

    Liknande recept

    4.9
    50 min
    12
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben