Chokladkaka med arraksglasyr

Tid: 1 timme

En ljuvligt god festkaka.

Ingredienser

  • 4 1/2 dl socker
  • 3 3/4 dl mjöl
  • 1 1/2 tsk vaniljsocker
  • 3 tsk bakpulver
  • 4 msk kakao
  • 3 ägg
  • 200 g smält smör
  • 2 1/2 dl kokande vatten
  • Smörkräm
  • 225 g rumsvarmt smör
  • 4 dl florsocker
  • 2 äggulor
  • 1 flaska arrak(liten grön flaska på bakhyllan i affären)
  • Glasyr
  • 200 g blockchoklad
  • 4 msk olja
  • Instruktioner

    1. Blanda de torra ingredienserna i en skål. Vispa äggen och rör ner dom i mjölblandningen tillsammans med smör och vatten.
    2. Häll smeten i en långpanna klädd med smort bakpapper.
    3. Grädda i 225 grader i ca 10-12 minuter.
    4. Låt kakan kallna under bakduk.
    5. Blanda ihop smör och florsocker till glasyren.Rör ner äggulor och arraken. Bred krämen över den kalla kakan.
    6. Sätt in i kylen en stund.
    7. Smält chokladen tillsammans med oljan och bred över kakan. Låt chokladen stelna något innan kakan skärs i lagoma rutor.

    Liknande recept

    4.9
    50 min
    12
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben