Chokladkaka med arrakssmörkräm

Serverar: 30 portioner

Jag kan inte få nog av kakor i långpanna. Så här kommer ett smarrigt recept till.

Ingredienser

  • 4 ½ dl socker
  • 3 3/4 dl vetemjöl
  • 1 ½ tsk vaniljsocker
  • 3 tsk bakpulver
  • 4 ½ msk kakao
  • 3 ägg
  • 200 g smält smör
  • 2 ½ dl kokande vatten
  • Smörkräm
  • 225 g rumsvarmt smör
  • 4 dl florsocker
  • 2 äggulor
  • 1 flaska arrak (bland hushållsfärger på bakhyllan)
  • Glasyr
  • 200 g blockchoklad
  • 4 msk olja
  • Instruktioner

    1. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Vispa äggen och rör ner dom ihop med smöret och vattnet. Häll smeten i en bakpappersklädd långpanna eller en lasagneform 35x34 cm.
    2. Grädda 10-11 min i 225 grader. Låt kakan kallna. Blanda ihop smör och florsocker. Rör ner en äggula i taget och till sist arraken. Bred krämen över kakan. Sätt in den i kylen.
    3. Smält chokladen ihop med oljan över vattenbad. Låt den svalna något innan den bres över kakan. Skär kakan i fyrkanter när chokladen stelnat lite.

    Liknande recept

    4.9
    50 min
    12
    4

    Kommentarer (3)

    grill 24 augusti 2008

    oj, oj vad den var god, har nyss smakat en bit mmmmm Är som en bakelse, helt super god. Kommer att baka den många gånger. Full pott för denna kaka Bodil.

    AnkiHbg 25 augusti 2009

    Verkar jättgod men är det rätt att detta recept är för 40 personer ???

    gds877 26 augusti 2009

    Detta var jättegott.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben