chokladkaka med bitar av choklad

Serverar: 1-2 portioner

Tid: 30 minuter

God är denna kaka :) med grova bitar choklad Man kan göra muffins av smeten med.

Ingredienser

  • 6 ½ dl vetemjöl
  • 2 ½ tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • 4 msk kakao
  • 1 dl mörk choklad hackad i grova bitar
  • 200 g mjukt smör
  • 3 dl socker
  • 3 ägg
  • 2 dl mjölk
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en form, sedan tar du och vispar ihop smör och socker några minuter.
    2. Tillsätt ett ägg i taget under kraftig vispning. Tillsätt sedan vetemjöl, bakpulver, kakao, chokladbitar, salt och mjölk. Rör ihop till en jämn smet.
    3. Fördela smeten i formen. Häll smet upp till lite över halva formen. Grädda chokladkakan 25-30 minuter, mindre formar kan du grädda på 225 grader i ca 10 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    andreaforssell 27 augusti 2011

    Smarrigt! Jag hade mörk toblerone i. Mums! Men 1-2 personer? Då måste man vara rejält hungrig tror jag... =)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben