Chokladkaka med briocher

Serverar: 4 portioner

En tung och välsmakande chokladkaka dekorerad med små briocher och mörk choklad.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 100 g mörk choklad, 70% kakao
  • 2 dl grovt hackade hasselnötskärnor
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 75 g smör
  • Till dekoration
  • 50 g mörk choklad, 70% kakao
  • Små briocher
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°.
    2. Smöra och mjöla en avlång kakform.
    3. Vispa ägg och socker poröst.
    4. Smält chokladen i vattenbad och blanda ner den i smeten.
    5. Rör ner hackade nötter, vetemjöl, bakpulver. Smält smöret och rör ner det sist.
    6. Grädda kakan långt ner i ugnen i ca 25 minuter. Låt den svalna, stjälp upp och låt kallna helt.
    7. Smält chokladen till dekoration i vattenbad.
    8. Spritsa den över kakan i ett fint mönster. Lägg på briocher och pudra över florsocker.

    Liknande recept

    4.9
    50 min
    12
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben