Chokladkaka med cashewkärnor

Serverar: 8 portioner

Innehåller ungefär hälften så mycket kalorier som i en vanlig. Dessutom får du i dig nyttiga fetter från cashewnötterna. Serveras med vaniljkesella och bär!

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 1 dl socker
  • 1 dl sirap
  • ½ dl kakao
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 krm salt
  • 250 g kesella 10%
  • 3 msk snabbkaffe utrört i lite vatten
  • ½ dl cashewkärnor
  • Instruktioner

    1. Knäck äggen i en bunke. Rör ned kesella, socker, sirap och snabbkaffe.Blanda mjöl, kakao, salt och vaniljsocker för sig. Rör ned i smeten.Tillsätt sist hackade cashewkärnor.
    2. Grädda i smord bröad form ca 22 cm i diameter. 175 grader ca 23 min. Helst ska du kolla kakan varannan minut från 18 min och ta ut den så fort den "stannat".Låt svalna och ställ i kylskåp i minst 2 timmar före servering.

    Liknande recept

    4.9
    50 min
    12
    4

    Kommentarer (1)

    monicadanell 25 juli 2008

    den är kanon god kommer att baka flera gånger

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben