Innehåller ungefär hälften så mycket kalorier som i en vanlig. Dessutom får du i dig nyttiga fetter från cashewnötterna. Serveras med vaniljkesella och bär!
Ingredienser
3 ägg
1 dl socker
1 dl sirap
½ dl kakao
1 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
250 g kesella 10%
3 msk snabbkaffe utrört i lite vatten
½ dl cashewkärnor
Instruktioner
Knäck äggen i en bunke. Rör ned kesella, socker, sirap och snabbkaffe.Blanda mjöl, kakao, salt och vaniljsocker för sig. Rör ned i smeten.Tillsätt sist hackade cashewkärnor.
Grädda i smord bröad form ca 22 cm i diameter. 175 grader ca 23 min. Helst ska du kolla kakan varannan minut från 18 min och ta ut den så fort den "stannat".Låt svalna och ställ i kylskåp i minst 2 timmar före servering.
den är kanon god kommer att baka flera gånger