Chokladkaka med colasås

Serverar: 12 portioner

Mumsigt

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 1½ dl socker
  • 2 msk kakao
  • 125 g smält smör
  • 1 dl kaffegrädde
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 burk aprikospuré, barnmatsburk
  • 3 dl vispgrädde
  • 50 g mandelspån
  • Kolasås
  • 1½ dl vispgrädde
  • 1 dl socker
  • 2 msk ljus sirap
  • 2 msk smör
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 175º. Smörj och bröa en rund form. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt kakao, smält smör och grädde. Blanda bakpulver och mjöl och rör ner i smeten. Häll smeten i formen och grädda i 40-45 min. Stjälp upp kakan och låt den kallna. Dela den i två bottnar. Vispa grädden. Lägg ihop bottnarna med aprikospuré och grädde emellan. Blanda alla ingredienser till kolasåsen i en tjockbottnad kastrull. Låt småkoka i 20-30 min utan att röra i smeten tills den är seg och trögflytande. Låt såsen svalna lite. Häll kolasåsen över kakan och strö på mandelspån.

    Liknande recept

    4.9
    50 min
    12
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben