Chokladkaka med drottningsmörkräm
Serverar: 10-12 portioner
Jag använde drottningsylt i smörkrämen, men du kan använda vilken sylt du vill. Tillsatte bara en tsk kakao i kakan så chokladsmaken är mild......ta mer om du vill ha starkare chokladsmak.
Ingredienser
3 ägg
3 dl socker
1 dl vatten
3 dl mjöl
1 msk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1-3 tsk kakao
Fyllning
150 g smör
2-3 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
1½ tsk kardemumma
4-5 msk valfri sylt
1 äggula
Instruktioner
- Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda mjölet med bakpulver, vaniljsocker och kakao.
Rör ner vattnet i äggsmeten och tillsätt mjölblandningen.
Rör till en jämn smet.
- Smörj och bröa en kakform och häll i smeten.
- Grädda i 175º i ca:35- 40 minuter.
- Låt kakan svalna något.
- Rör ihop smörkrämen och smaka av med ev. mer sylt.
- Dela den ljumma kakan och bred ut ett tunt lager kräm på bägge delarna så det smälter in i kakan.
- Låt kallna.
Bred på resten av smörkrämen på den kalla kakan och lägg ihop delarna.
Förvaras i kylen.
Liknande recept
Kommentarer (2)
Mmmmm... vilken härligt mumsig idé... får mig nästan att vilja baka! ;)
Yummie, den här kakan var riktigt och saftig! Kommer garanterat att bakas fler gånger här hemma.