Chokladkaka med drottningsmörkräm

Serverar: 10-12 portioner

Jag använde drottningsylt i smörkrämen, men du kan använda vilken sylt du vill. Tillsatte bara en tsk kakao i kakan så chokladsmaken är mild......ta mer om du vill ha starkare chokladsmak.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 3 dl socker
  • 1 dl vatten
  • 3 dl mjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1-3 tsk kakao
  • Fyllning
  • 150 g smör
  • 2-3 dl florsocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1½ tsk kardemumma
  • 4-5 msk valfri sylt
  • 1 äggula
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjölet med bakpulver, vaniljsocker och kakao. Rör ner vattnet i äggsmeten och tillsätt mjölblandningen. Rör till en jämn smet.
    2. Smörj och bröa en kakform och häll i smeten.
    3. Grädda i 175º i ca:35- 40 minuter.
    4. Låt kakan svalna något.
    5. Rör ihop smörkrämen och smaka av med ev. mer sylt.
    6. Dela den ljumma kakan och bred ut ett tunt lager kräm på bägge delarna så det smälter in i kakan.
    7. Låt kallna. Bred på resten av smörkrämen på den kalla kakan och lägg ihop delarna. Förvaras i kylen.

    Liknande recept

    4.9
    50 min
    12
    4

    Kommentarer (2)

    robbz 15 augusti 2009

    Mmmmm... vilken härligt mumsig idé... får mig nästan att vilja baka! ;)

    Corellis 11 september 2010

    Yummie, den här kakan var riktigt och saftig! Kommer garanterat att bakas fler gånger här hemma.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben