Chokladkaka med kaffeglasyr

Serverar: 10-12 portioner

En kaka lika god som vilken tårta som helst. Den går bra att frysa, helst utan glasyr.

Ingredienser

  • 200 g mörk blockchoklad
  • 200 g mjukt margarin
  • 2 dl strösocker
  • 4 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • Glasyr
  • 100 g mörk blockchoklad
  • 2 msk starkt kaffe
  • Skalade och halverade mandlar
  • Instruktioner

    Bryt chokladen i bitar och smält den över vattenbad. Rör ihop margarin och socker. Dela äggen och rör ner gulorna, en i taget, i fettet. Blanda ner den avsvalnade chokladen och mjölet i smeten. Vispa vitorna till hårt skum och vänd ner dem försiktigt i smeten. Häll smeten i en smord och bröad rund form med löstagbar botten, ca 21 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen i 175º i ca 40-50 minuter. Låt kakan svalna något innan den tas ut ur formen. Smält chokladen med kaffet och bred glasyren över den kalla kakan. Garnera med skållade, skalade, halva mandlar.

    Liknande recept

    4.9
    50 min
    12
    4

    Kommentarer (1)

    grill 7 juli 2008

    Den var god. Passar bra som en efterätt med grädde eller vaniljkräm.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben