Chokladkaka med kardemummasås

Älskar du kardemumma kommer du att älska den här chokladkakan, med len kardemummasås ringlad över.

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 3 ägg
  • 3 dl socker
  • 3/4 dl kallt vatten
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ tsk vaniljpulver
  • 4 msk kakao
  • 3/4 dl mjölk
  • Kardemummasås
  • 2 msk smör
  • 2 msk kakao
  • 2 tsk mortlad kardemumma
  • 2 msk sirap
  • 3 msk socker
  • 1 krm salt
  • 1 dl grädde
  • Garnering
  • Eventuellt färska jordgubbar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en 1-1½ liters sockerkaksform.
    2. Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker fluffigt och vänd sedan ner smöret och vattnet. Blanda samman de torra ingredienserna och vänd ner dessa i smeten. Tillsätt mjölken och rör försiktigt till en jämn smet. Häll upp i formen och grädda i 30-40 minuter. Låt svalna.
    3. Kardemummasås: Smält smöret och vispa i kakao och mortlad kardemumma. Tillsätt sirap, socker, salt och grädde. Koka ihop såsen och ringla den sedan över kakan före servering. Blir den för tjock så späd den lätt med lite vatten.
    4. Garnera eventuellt med färska jordgubbar.

    Liknande recept

    4.9
    50 min
    12
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben