Chokladkaka med kokosglasyr

Serverar: 30-35 portioner

Underbart god kaka, som bakas i långpanna.

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 6 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 150 g smält margarin
  • 2 krm salt
  • 8 msk kakao
  • Kokosglasyr
  • 75 g margarin
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl sirap
  • 1½ dl grädde
  • 1 påse kokos
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker Tillsätt vaniljsocker, salt, kakao och bakpulver. Sedan mjöl och smör.
    2. Grädda kakan i smord bröad långpanna. 200* i 15 min.
    3. Blanda alla ingredienser till glasyren i en kastrull. Bred på kakan och grädda ytterligare 10 min.
    4. Skär kakan i bitar.

    Liknande recept

    4.9
    50 min
    12
    4

    Kommentarer (2)

    Okänd 17 augusti 2008

    Verkligen underbar! Tack för ett super bra recept :)!

    kekke46 27 juli 2010

    Håller med dig det var en underbar kaka och många blir det. Kommer att göra den flera gånger. Blir också en 5 av mig Tack för receptet

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben