Chokladkaka med kokosglasyr

Serverar: 30 portioner

Saftig chokladkaka som vi bakar i en långpanna

Ingredienser

  • 225 g smör eller margarin
  • 4 dl socker
  • 3 stora ägg
  • 6 ½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 dl kakao
  • 5 ¼ dl mjölk
  • Kokosglasyr
  • 300 g kokosflingor
  • 3 dl strösocker
  • 1 ½ dl sirap
  • 125 g smör eller margarin
  • ½ dl mjölk
  • Instruktioner

    1. Rör matfett och socker ljust och poröst. Tillsätt äggen ett i sänder under fortsatt kraftig omrörning.
    2. Blanda mjölet med bikarbonat, bakpulver, vaniljsocker och kakao.
    3. Rör ner mjölblandningen omväxlande med mjölken. Rör till en jämn smet.
    4. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna. Bred ut smeten på det. Grädda i nedre delen av ugnen, 175 grader i ca 35-40 minuter.
    5. Gör under tiden glasyren. Blanda samman alla ingredienserna i en kastrull och sjud på svag värme under omrörning ca 5-6 minuter.
    6. Tag ut kakan och bred kokosglasyren över hela kakan. Grädda ytterligare ca 15 minuter mitt i ugnen.
    7. Låt kakan kallna innan den skäres i bitar ca 5x5 cm.

    Liknande recept

    4.9
    50 min
    12
    4

    Kommentarer (2)

    imminn 22 februari 2010

    Hej! Jag skickade en fråga till dej i förra veckan, ang vad det skulle vara för värme, men det ordnade sej ändå. Jag körde med 175 gr och det gick bra. Denna kaka var nog något med det godaste jag har ätit. Lättbakad, saftig och så himmelskt god. Du får 5+++ i betyg. Ha det gott! MVH// Imminn

    heartfriend 4 november 2010

    Gjorde denna kakan i dag, men minskade 1 dl socker både i chokladsmeten och kokossmeten. Kommer också att minska på sirapen nästa gång då jag tyckte att det blev för mycket sirapssmak och fortfarande var det för sött i eftersmaken. Kommer att testa den en gång till.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben