Chokladkaka med limeglasyr

Gott

Ingredienser

  • 50 g margarin
  • 1,5 dl mjölk
  • 2 dl socker
  • 2 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 1 msk kakao
  • Glasyr
  • 2 dl florsocker
  • 3 tsk limesaft
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa eb bröd- eller sockerkaksform.
    2. Smält margarinet och häll i mjölken.
    3. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem i äggsmeten. Rör sist i mjölkblandningen.
    4. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 35 minuter. Låt kakan svalna.
    5. Blanda ner limesaft, lite i taget, i florsockret tills det blir en ganska trögflytande glasyr. Bred glasyren över kakan. Pynta ev. med silverkulor.

    Liknande recept

    4.9
    50 min
    12
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben