Chokladkaka med limeglasyr
Gott
Ingredienser
50 g margarin
1,5 dl mjölk
2 dl socker
2 ägg
3 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1 msk kakao
Glasyr
2 dl florsocker
3 tsk limesaft
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa eb bröd- eller sockerkaksform.
Smält margarinet och häll i mjölken.
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem i äggsmeten. Rör sist i mjölkblandningen.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 35 minuter. Låt kakan svalna.
Blanda ner limesaft, lite i taget, i florsockret tills det blir en ganska trögflytande glasyr. Bred glasyren över kakan. Pynta ev. med silverkulor.
Liknande recept
Chokladkaka
4
1 h
20
Skurna chokladkakor
4.9
60
7
Sivs chokladkaka
4.9
50 min
12
4
Vit chokladkaka med lingonglasyr
40 min
15
Mörk chokladkaka
1 h
5-6
1
Chokladkaka med kokos
3.5
15 min
6
2
Fransk chokladkaka
5
10-12
Chokladkaka på gräddfil
4
45 min
1
1
Mjuk chokladkaka med vit glasyr
5
8-10
3
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!