Chokladkaka med lingon

Serverar: 12 portioner

Tid: 40 minuter

Har inte provat denna kakan ännu. Men visst ser den god ut! Återkommer med kommentar, då jag bakat den. Dubbelsats borde räcka till en stor långpanna 30x40 cm.

Ingredienser

  • 175 g smör
  • 3 ägg
  • 3 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 1 krm salt
  • 1 1/2 dl lingon
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, kakao och salt och vänd ner i äggpöset tillsammans med smöret.
    3. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Strö över lingonen.
    4. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Låt kakan svalna och servera med en klick glass eller lättvispad grädde.
    5. Tillbehör: Vaniljglass eller lättvispad grädde.

    Liknande recept

    4.9
    50 min
    12
    4

    Kommentarer (1)

    eva48 5 december 2012

    En ny favorit. Bakat både i långpanna och form.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben