Chokladkaka med mandelmassa och pistaschnötter

Serverar: 1 portioner

God kaka med mandelmassa, 70% choklad, pistaschnötter och likör.

Ingredienser

  • Kaka
  • 250 g mandelmassa, grovt riven
  • 100 g smör, mjukt
  • 3 st ägg
  • 100 g choklad med pistaschnötter, 70 %
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 msk mandellikör eller liknande
  • Glasyr
  • 100 g mörk choklad 70%, hackad
  • 1 msk smör
  • 25 g pistaschnötter, hackade
  • Instruktioner

    1. Blanda mandelmassa och smör poröst. Dela äggen i gulor och vitor. Rör ner gulorna. Blanda ner hackad choklad, mjöl och bakpulver, samt likör.
    2. Vispa äggvitorna till hårt skum, Blanda ner hälften och vänd sedan ner det sista försiktigt.
    3. Häll smeten i smord och bröad form 24 cm.
    4. Grädda 175 grader i 30 min. Låt stå 10 min. innan den stjälps upp.
    5. Glasyr: Smält hälften av chokladen och smör i micron 1,5 min. Rör ner resten av den hackade chokladen och rör till en jämn smet.
    6. Bred över kakan och strö över pistaschnötterna. Låt glasyren stena innan den skärs i rutor.

    Liknande recept

    4.9
    50 min
    12
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben