Chokladkaka med marschmallowsglasyr

Smakrik chokladkaka med en härlig fluffig glasyr.

Ingredienser

  • 125 g osaltat smör
  • 225 g socker
  • ½ sk vaniljsocker
  • 2 ägg, vispade
  • 85 g mörk choklad, burten i bitar
  • 1½-2 dl mjölk
  • 175 g vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ tsk soda
  • 1 krm salt
  • Glasyr
  • 175 g marschmallows
  • 1 msk mjölk
  • 2 äggvitor
  • 2 msk socker
  • Garnering
  • 50 g riven mjölkchoklad
  • Hallon
  • Instruktioner

    1. Rör smör, socker och vaniljsocker i en skål tills den är ljus och luftig. Rör ner äggen, ett i taget. Smält chokladen i en skål över vattenbad. Rör i mjölken gradvis. Låt det svalna.
    2. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål. Rör ner choklad och mjöl blandningen i äggsmeten. Häll smeten i en smord ugnsfast form ca 1,2 liter. Sätt ugnen på medelvärme, ca 160 grader och grädda i ca 50 minuter. Känn efter med en sticka om kakan är färdig. Vänd upp på ett fat för att svalna.
    3. Förbered glasyren undertiden. Värm marshmallows och mjölk på låg värme i en liten kastrull tills marshmallowsen är helt smält. Ta bort från plattan och låt dem svalna.
    4. Vispa äggvitorna tills de bildar mjuka toppar. Tillsätt socker och vispa tills de bildar styva toppar. Lägg ner äggvitorna i den avsvalnade marschmallows blandningen och ställ den åt sidan i 10 minuter.
    5. När kakan är kall täcks toppen och sidorna med marschmallows glasyr. Strö över riven choklad och servera hallon till.

    Liknande recept

    4.9
    50 min
    12
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben