Chokladkaka med päronsmak

Serverar: 12 portioner

Mitt eget påhitt.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 msk kakao
  • 100 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl päronjuice / Kiviks päronsaft / päroncider
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 175 grader. Jag använder varmluftsugn på jobb.
    2. Smörj och bröa en avlång sockerkaksform.
    3. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
    4. Smält smör och mjölk ihop på låg värme.
    5. Blanda bakpulver, kakao och vetemjöl i bunke.
    6. Rör ner de torra ingredienserna och smör/mjölkblandningen växelvis i äggsockersmeten.
    7. Rör till sist ner juice, saft eller cider i smeten. Vill man göra kakan extra festlig så prova att smaksätta med Baja Päronlikör. Där behövs nog inte fyllt så mycket som 1 dl. Prova dig fram.
    8. Grädda kakan nederst i ugnen i ca 35-45 minuter. Tiden kan variera beroende på vilken ugn du har.
    9. Hoppas att det skall smaka!

    Liknande recept

    4.9
    50 min
    12
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben