Chokladkaka med quinoa

Serverar: 16 portioner

Quinoa i en kaka? Ja, faktiskt - den blir både saftig och god!

Ingredienser

  • 1½ dl quinoa
  • 3½ dl socker
  • 3½ dl vatten
  • 2½ dl kakao
  • 0,8 dl mjölk
  • 1½ tsk bakpulver
  • 4 stora ägg
  • ½ tsk bikarbonat
  • 2 tsk vaniljsocker
  • ½ tsk salt
  • 1,8 dl smält margarin eller smör
  • Instruktioner

    Koka upp quinoa och vatten. Lägg på lock och sjud i 10 minuter. Dra av värmen och låt stå i 10 minuter till. Lufta med en gaffel och låt svalna. Förvärm ugnen till 180 grader. Smörj två runda springformar, ca 16 cm i diameter. Lägg ev. bakplåtspapper i botten. Blanda mjölk, ägg och vaniljsocker i en köksmaskin eller mixer. Tillsätt 5 dl kokt quinoa och det smälta, avsvalnade smöret och blanda tills det är slätt. Blanda socker, kakao, bakpulver, bikarbonat och salt i en skål. Tillsätt det blöta och blanda väl. Dela smeten jämnt på de två formarna och stek mitt i ugnen 40 till 45 minuter eller tills en provsticka kommer ut torr. Låt svalna helt innan den äts. Glasyr är valfritt. Njut den med vaniljglass eller vispad grädde.

    Liknande recept

    4.9
    50 min
    12
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben