Serverar: 16 portioner
Quinoa i en kaka? Ja, faktiskt - den blir både saftig och god!
Koka upp quinoa och vatten. Lägg på lock och sjud i 10 minuter. Dra av värmen och låt stå i 10 minuter till. Lufta med en gaffel och låt svalna. Förvärm ugnen till 180 grader. Smörj två runda springformar, ca 16 cm i diameter. Lägg ev. bakplåtspapper i botten. Blanda mjölk, ägg och vaniljsocker i en köksmaskin eller mixer. Tillsätt 5 dl kokt quinoa och det smälta, avsvalnade smöret och blanda tills det är slätt. Blanda socker, kakao, bakpulver, bikarbonat och salt i en skål. Tillsätt det blöta och blanda väl. Dela smeten jämnt på de två formarna och stek mitt i ugnen 40 till 45 minuter eller tills en provsticka kommer ut torr. Låt svalna helt innan den äts. Glasyr är valfritt. Njut den med vaniljglass eller vispad grädde.