Chokladkaka med rödbetor

Serverar: 10-12 portioner

Tänk att rödbetor kan vara en ingrediens i en kaka som smakar som den lyxigaste chokladkakan. Saftig och otroligt god!

Ingredienser

  • 150 g mörk choklad, 70%
  • 2 dl rårivna rödbetor
  • 3 ägg
  • 2 dl ljust muscovadosocker
  • 1 dl socker
  • 1 dl solrosolja
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 msk kakao
  • 1 dl mald sötmandel
  • Glasyr
  • 150 g mörk choklad, 70%
  • 1½ dl florsocker
  • 1 dl crème fraiche
  • Servering
  • Vispad grädde
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Smält chokladen över vattenbad och ställ den åt sidan. Skala och riv rödbetorna, lägg dem i en sil och pressa ur vätskan.
    3. Vispa ägg, muscovado- och socker samt olja med en elvisp 2-3 minuter. Vänd ner vetemjöl blandat med bakpulver, vaniljsocker, kakao och mald mandel. Vänd ner rödbetorna tillsammans med den smälta chokladen i smeten.
    4. Fyll en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter med smeten. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 40-50 minuter. Täck med folie om kakan ser ut att bli för mörk. Känn med en sticka om kakan är klar. Låt den svalna.
    5. Smält chokladen till glasyren över vattenbad. Blanda den med florsocker och crème fraiche till en jämn smet. Glasera hela kakan. Servera gärna kakan med vispad grädde.

    Liknande recept

    4.9
    50 min
    12
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben