Chokladkaka med smak av banan

Ät gärna kakan dagen efter. Då har smakerna mellan banan och choklad balanserats, och kakan är saftig och god!

Ingredienser

  • 1 dl kakao
  • 2½ dl mjölk
  • 1 dl socker
  • 110 g smör
  • 1 dl socker
  • 2 ägg
  • 1½ msk vaniljsocker
  • 3½ dl vetemjöl
  • 1½ tsk bakpulver
  • 1 banan
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda kakao, mjölk och socker i en kastrull och låt det koka upp. Ta av det från plattan och låt svalna.
    2. Vispa smör och socker poröst, tillsätt äggen. Blanda övriga torra ingredienser och tillsätt i smeten växelvis med chokladblandningen. Mosa bananen och rör i smeten.
    3. Häll smeten i en smord och bröad form. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 50. Känn med sticka. Låt kakan svalna helt i formen. Källa: Bellis

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben