Chokladkaka med smörkräm

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 40 minuter

Smakade denna kaka hos grannen och det är en av dom godaste chokladkakorna jag ätit!

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 3 dl socker
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 msk kakao
  • 3 dl mjöl
  • 50 g smält smör eller margarin
  • 1 ½ kokande vatten
  • Smörkräm
  • 50 g smör eller margarin
  • 1 ½ dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 äggula
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader
    2. Smörj och bröa en rund sockerkaksform. Vispa ihop ägg och socker pösigt. Tillsätt mjölet blandat med bakpulver och kakao. Häll i matfettet och vattnet.
    3. Rör om tills smeten är jämn och slät. Grädda i nedre delen av ungen ca 30-40 minuter. Låt kakan svalna något och stjälp ut den ur formen. Låt kallna under formen.
    4. Vispa ihop alla ingredienserna till smörkrämen, bred den på den ituskurna kakan när den kallnat. Läg ihop delarna, sikta över florsockret. Låt stå kallt en stund

    Liknande recept

    4.9
    50 min
    12
    4

    Kommentarer (3)

    Okänd 23 augusti 2008

    Vilken ljuvligt god kaka.Gjorde 2 st på en gång.Tack för ett gott recept.

    grill 29 augusti 2008

    Jag gjorde den i går och den var jätte god. I dag var den helt suverän när smörkräms smaken dragit in i kakan. Full pott från mig

    SkogsKajsa 3 maj 2009

    Jag gissar på 1,5 dl kokande vatten? Och ska margarinet till smörkrämen smältas, vara flytande eller rumsvarm? Jag chansar!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben