Chokladkaka med speltmjöl

En spännande chokladkaka.

Ingredienser

  • Kaksmet
  • 200 g rårörsocker
  • 4 ägg
  • 1 dl kallpressad olivolja
  • 5 msk kakao
  • ½ tsk salt
  • ½ dl sojamjölk
  • ca 4 dl siktat speltmjöl
  • Kakcréme
  • 100 g smör
  • 100 g gräddost
  • 100 g rörsocker
  • 3 msk kakao
  • 1 äggula
  • 50 g florsocker
  • Instruktioner

    Kaksmet: Vispa ägg och socker luftiga. Blanda i olja, salt, sojamjölk och speltmjöl och rör ihop smeten. Häll smeten i en springform med 24 cm i diameter och grädda i 200 grader varm ugn ca 45 minuter. Låt kakan svalna på galler medans du gör crémen. Kakcréme: Rör ihop smör och gräddost. Blanda i de torra ingredienserna och äggulan och rör crémen blank och slät. Bred crémen över kakan och servera den.

    Liknande recept

    4.9
    50 min
    12
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben