Chokladkaka på viktväktarvis

Serverar: 8 portioner

Här är en kaka man kan unna sej en bit av. 3 per portion. Låt den gärna stå någon dag innan så smakar den mera.

Ingredienser

  • 1/2 msk lättmargarin eller flytande
  • 2 dl socker
  • 1 ägg
  • 2 tsk bakpulver
  • 1-2 tsk vaniljsocker
  • 1/2 dl kakao
  • 1 1/2 dl lättmjölk
  • Instruktioner

    1. Rör margarinet och socker vitt och pösigt. Rör ner ägget. Blanda de torra ingredienserna väl. Rör ner hälften av mjölken och mjölblandnigeni äggsmeten.
    2. Tillsätt resten av mjölken och rör om till en jämn smet. Häll smeten helst i en teflonform med löstagbar botten som inte kräver smörjning. ställ in den i ugnen på nedersta falsen.
    3. Grädda kakan i 30-40 min i 150 grader ungsvärme. Observera att den ska vara kladdig.

    Liknande recept

    4.9
    50 min
    12
    4

    Kommentarer (1)

    Lunchdax 30 november 2010

    Den blev alldeles för söt! Men en lite annorlunda smak jämfört med andra kladdkakor. Kakan blev 0,5-1cm hög, och att ta löstagbar botten är inte att rekommendera tycker jag - för smeten rann ut i ugnen! Tyvärr får den bara en 2a, den gör vi inte om alls.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben