Chokladkaka till Victoria och Daniels ära

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 1 timme

En god chokladkaka med smarrig mumsglasyr á lá kärleksmums.

Ingredienser

  • 125 g flytande smör/rapsolja
  • 2 dl socker
  • 2 ägg
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 msk kakao
  • 1 dl grädde eller mjölk
  • Glasyr
  • 25 g smält smör eller margarin
  • 1 ½ msk starkt kaffe
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 ½ dl florsocker med chokladsmak
  • Kokosflingor
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Rör fett och socker poröst. Rör i ett ägg i taget. Blanda de torra varorna och häll i smeten, rör sist i grädden eller mjölken. Häll i en smord form bröad med kokosflingor.
    3. Grädda i ca 50 minuter.
    4. Låt kakan svalna. Blanda under tiden glasyren. Smält fettet och rör i de övriga ingredienserna och bred glasyren över kakan. Strö sist över kokosflingorna.

    Liknande recept

    4.9
    50 min
    12
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben