Chokladkaka Zorro

Serverar: 10-12 portioner

Tid: 40 minuter

En lättbakad och uppskattad chokladkaka

Ingredienser

  • 2½ dl vetemjöl
  • 2½ dl strösocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vanillinsocker
  • ½ dl kakao
  • 2 ägg
  • 1½ dl kokande vatten
  • En 2 liters form
  • 2 dl chokladpuver (o`boy)
  • 1 msk vatten
  • 30 gr smält margarin
  • Instruktioner

    1. Blanda alla torra ingredienser. Smält smöret och rör ner det i mjölblandningen. Tillsätt äggen, ett i taget. Häll i det kokande det kokande vattnet och rör om till en slät smet. Häll i smeten i den smorda formen.
    2. Grädda i ca 35 minuter i 175 graders värme.
    3. Blanda ingredienserna till glasyren föriktigt och bred den över den heta kakan. Låt svalna.
    4. Ät och njut!

    Liknande recept

    4.9
    50 min
    12
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben