Chokladkakor eller brownies

Serverar: 30 portioner

Tid: 40 minuter

Enklaste receptet på goda brownies. Står sig väl i kylskåp utan att bli torra.

Ingredienser

  • 150 g margarin el smör
  • 2 ½ dl strösocker
  • 2 ägg
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 1 tsk vanillinsocker
  • 1 ½ dl skalad, hackad mandel
  • 100 g mörk blockchoklad
  • Instruktioner

    1. Rör matfett och socker vitt och poröst. Tillsätt äggen ett i taget. Sikta i mjöl, kakao och vanillinsocker. Rör om till en jämn smet. Blanda i den hackade mandeln. Bred ut smeten i en välsmord liten långpanna (20x30 cm). Grädda i 175 graders ugnsvärme i ca 20 minuter i nedre delen av ugnen.
    2. Grovhacka blockchokladen i bitar och lägg dem på kakan. Låt den stå 5 min till i ugnen. Bred ut och forma den smälta chokladen till ett vågigt mönster. Låt kakan kallna och skär den i bitar. Servera ev med grädde.

    Liknande recept

    4.9
    50 min
    12
    4

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Brownies
    Brownies är en amerikansk chokladkaka med en spröd skorpa och mjuk...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben