Chokladkakor med glass

Serverar: 4 portioner

Dessa glasskakor smakar mycket och kan upplevas som kaloririka, men det är de inte. Hemligheten är att använda youghurtglass.

Ingredienser

  • 2½ dl vetemjöl
  • ½ tsk bikarbonat
  • ½ tsk salt
  • 2 msk smör eller margarin + matfett till bakplåtspappret
  • 60 g lätt philadelphiaost
  • 2 dl farinsocker
  • 1 stort ägg
  • 1 äggvita
  • 1 dl hackad blockchoklad
  • 250 g youghurtglass , vanilj
  • Instruktioner

    1. Blanda mjöl, bikarbonat och salt i en skål. Blanda väl.
    2. Smält matfettet på svag värme. Låt matfettet svalna lätt. Blanda philadelphiaost, farinsocker och matfett i en mixer eller matberedare till en jämn smet. Vispa ner ägget och äggvitan i smeten och rör ner mjölet. Blanda ner den hackade chokladen. Täck över smeten och ställ den kallt tills den är fast, ca 15 minuter.
    3. Sätt ugnen på 200 grader. Klä 2 plåtar med bakplåtspapper. Smörj bakplåtspappret med matfett. Klicka ut 8 kakor med 3 cm mellanrum. Skölj baksidan av en sked med kallt vatten och jämna ut kakorna.
    4. Ställ in plåtarna i ugnen och baka tills kakorna börjar bli mörka i kanten, ca 12 minuter. Byt plats på plåtarna efter halva bakningstiden. Lägg över kakorna på ett galler och låt dem svalna helt.
    5. Lägg 4 av kakorna med botten upp, lägg på youghurtglassen och lägg en kaka ovanpå. Slå in kakorna i smörpapper och frys in.

    Liknande recept

    4.9
    50 min
    12
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben