Chokladkakor med jordnötter

Serverar: 30 portioner

Dessa knapriga småkakor som innehåller både choklad och jordnötter är lika omtyckta av stora som små.

Ingredienser

  • 100 g smör eller margarin
  • 1 ½ dl rörsocker
  • 1 ägg
  • 1 tsk rivet citronskal
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 krm bakpulver
  • 100 g ljus eller mörk blockchoklad
  • 100 g rostade jordnötter
  • Matfett eller bakplåtspapper till plåten
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Rör ihop mjukt matfett och socker i en skål till porös smet.
    2. Rör ner ägg och citronskal. Sikta över mjöl och bakpulver och arbeta samman till en fast deg.
    3. Hacka chokladen och jordnötterna grovt. Arbeta in chokladen och jordnötterna i degen.
    4. Smörj en bakplåt eller använd bakplåtspapper. Använd två matskedar till att klicka ut lagom stora bitar deg på plåten. Kakorna ska ligga med 3-4 cm mellanrum. Baka i 12 minuter tills kakorna är knapriga i konsistensen.
    5. Låt kakorna svalna på ett galler och förvara dem sedan i en burk.

    Liknande recept

    4.9
    50 min
    12
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben