Chokladkladdkaka med dumlekola á la Nennes

Serverar: 8 portioner

Mmmmm... jättegott med choklad och godis!

Ingredienser

  • 150 gr smör
  • 3 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1/2 krm salt
  • 3/4 dl kakao
  • rivet skal av en apelsin
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 12 dumlekolor
  • Topping
  • 1-2 msk färdig chokladsås, t.ex. O´hoj
  • rivet skal av 1/2 apelsin
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant som mäter ca 24 cm i diameter. 3. Smält smöret i en gryta som är tillräckligt stor för att rymma hela smeten. Ta grytan från värmen och rör i strösocker, ägg, vaniljsocker, salt, kakao och apelsinskal. Blanda noga. Rör sist i vetemjölet. 4. Häll smeten i formen. Tryck ned dumlekolorna lite här och där. 5. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Kakan är färdig när den fortfarande är lite kladdig i mitten, prova med en sticka! 6. Låt svalna. Ringla chokladsås över kakan och dekorera med rivet apelsinskal.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben