Chokladkladdkaka med mint och hallon

En av mina absoluta favoriter.

Ingredienser

  • Chokladtårta
  • 200 g smör
  • 4 ägg
  • 5 dl socker
  • 3 dl (180 g) vetemjöl
  • 4 msk kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 droppar mintolja
  • Glasyr
  • 100 g smör
  • 300 g mörk choklad av hög kvalitet
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl mixade hallon
  • 1 dl socker
  • Garnering
  • Färska hallon
  • Instruktioner

    1. Tårta: Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt det svalna. Knäck äggen i en bunke. Blanda ner det smälta smöret och sikta i de övriga ingredienserna.
    2. Rör försiktigt. Kakan blir bättre ju mindre du rör i den. Se till att allt blandas, men rör inte mer än så!
    3. Häll smeten i en smord form, 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 25 minuter. Kakan ska ha en fast kant men vara mjuk i mitten.
    4. Glasyr: Ställ fram smöret så att det blir rumsvarmt. Hacka chokladen. Koka upp grädde, hallon och socker och slå blandningen över den hackade chokladen. Rör så att chokladen smälter.
    5. Tillsätt därefter smöret och blanda till en slät smet. Låt stå i rumstemperatur minst 12 timmar innan du glaserar tårtan.
    6. Bred glasyren över den kalla kakan och dekorera med vackra bär

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    sooofies 15 mars 2011

    Denna kladdkakan är en av de godaste jag smakat, 5 poäng får du.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben