Chokladkladdmuffins med fyllning

Påminner om kladdkaka men har en läcker chokladfyllning i mitten. Är bäst att frysa före servering då den släpper formen lättare.

Ingredienser

  • Muffinssmet
  • 2 ägg
  • 3 dl socker
  • 1,5 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 4 msk kakao
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 100 g smält margarin
  • Fyllning
  • 100 g smält margarin
  • 4 msk socker
  • 2 tsk vetemjöl
  • 4 tsk kakao
  • 1 dl grädde går bra med mellangrädde
  • 1 dl mjölk
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 160 grader.
    2. Vispa ägg och socker.
    3. Blanda i övriga ingredienser. Rör om.
    4. Sätt ut 16 aluminium muffinsformar på en plåt. Fördela fyllningen i formarna.
    5. Gräddas i ca 15 minuter. Muffinsen sjunker ihop när man tar ur dom. Där ska man hälla fyllningen.
    6. Blanda i alla ingredienserna i det smälta margarinet.
    7. Låt småkoka tills det tjocknar. Vispa flitigt det det bränner lätt.
    8. Hälles i fördjupningen i muffinsen. Låt kallna. Fryses sedan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben