Chokladkola (Leila)

Serverar: 50 portioner

WOW vilken god chokladkola...

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 msk kakao
  • Instruktioner

    1. Färdigt på: 1 tim Tips Ett kulprov gör man lätt genom att droppa en bit smet i ett glas kallt vatten. Om kolan stelnar och går att forma till en liten kula med fingertopparna så har den kokat färdigt.
    2. 1. Smält smöret i en tjockbottnad, vid kastrull. 2. Rör ned vispgrädde, strösocker, sirap och vaniljsocker och låt koka utan lock cirka 15-30 minuter. Rör om då och då. 3. Gör ett kulprov för att veta när smeten är färdig. Rör ned valfri smaksättning eller behåll kolan naturell. Häll upp kolan på en oljad plåt. Låt svalna. 4. Klipp i bitar och slå in kolan i smörpapper, förvara kallt.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    12
    3
    4.8
    35 min
    1
    36
    3.3
    20 min
    3-4
    7

    Kommentarer (3)

    Amika 27 maj 2008

    Underbart goda, jag håller med fullt ut. :) Men jag testade även med att byta ut kakaon mot lite kanel och en annan gång mot pepparkakskryddor... Underbart gott blev det med. :)

    SaraFreij 23 december 2008

    Såååå himla goda!! Det är knappt de hinner ner i smörpappret...:0)

    SDMaya 10 januari 2010

    Jätte goda

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben