Chokladkolakakor

Serverar: 40 portioner

Tid: 45 minuter

Smarriga, chokladsega och helt underbara.

Ingredienser

  • 100 g rumsvarmt smör eller margarin
  • 1 dl socker
  • 2 msk ljus sirap
  • 2 msk kakao
  • 2 dl vetemjöl (+ ev 2 msk extra)
  • ½ tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Rör smör och socker riktigt pösigt med socker och sirap, använd gärna elvispens degkrokar. Tillsätt mjölet blandat med kakao, vaniljsocker och bakpulver.
    2. Dela degen i två bitar, rulla ut till längder. Platta ut längderna på en bakpappersklädd plåt, räffla dem med gaffel.
    3. Grädda i 175 graders ugnsvärme i 15-20 minuter. Låt längderna svalna lite (men inte kallna) innan de skärs i bitar. Skär dem gärna lite på snedden.

    Liknande recept

    4.8
    40 min
    30
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben