Chokladkolakakor

Serverar: 30-40 portioner

Lite mjuksega och mycket goda.

Ingredienser

  • 100 g rumsvarmt margarin eller smör
  • 1 dl socker
  • 2 msk ljus sirap
  • 2 msk kakao
  • 2 dl vetemjöl (+ eventuellt 2 msk extra)
  • 1/2 tsk bikarbonat
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Rör smör eller margarin riktigt poröst med socker och sirap. Det går lätt med elvispens degkrokar. Tillsätt vetemjöl blandat med kakao, vaniljsocker och bikarbonat.
    2. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt eller smörj plåten lätt. Dela degen i två bitar, rulla ut till längder. Platta ut längderna på plåten, räffla dem med gaffel.
    3. Grädda i 175 graders ugnsvärme i 15-20 minuter. Låt längderna svalna lite (men inte kallna) innan de skärs i bitar. Skär dem gärna lite på snedden. Låt kakorna ligga kvar på plåten tills de är alldeles kalla.

    Liknande recept

    4.8
    40 min
    30
    3

    Kommentarer (1)

    gillab 18 augusti 2008

    HEJ Dom här har jag bakat idag. Dom vart jätte goda. mvh gillab

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben