Chokladkräm med kaffelikör och chokladganache

Serverar: 6-8 portioner

Vacker dessert i 3 lager med kaffegelé i botten, len chokladkräm i mitten som sedan toppas med en chokladganache och kaffebönor. Chokladälskare, här är din dröm dessert!

Ingredienser

  • Kaffegelé
  • 1 gelatinblad
  • 1 dl kakaolikör
  • 1 msk vatten
  • Chokladkräm (ca 10 små portionsglas)
  • 250 g mörk choklad, 65-70%
  • 100 g mjölkchoklad
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 äggula
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 msk smör, rumsvarmt
  • 2 msk mörk rom
  • Mjölkchokladganache
  • 50 g mjölkchoklad
  • 2 msk vispgrädde
  • 8-10 kaffebönor
  • Garnering
  • Kaffebönor
  • Instruktioner

    1. Kaffegelé: Lägg gelatinet i kallt vatten 5-10 minuter. Lyft upp det och smält det i en kastrull. Ta kastrullen från plattan och vispa i kakaolikör och vatten. Fördela gelén i små likörglas och ställ in dem i kylen tills gelén har stelnat, det tar ca 2 timmar.
    2. Chokladkräm: Hacka båda chokladsorterna och lägg dem i en skål. Koka upp grädden och häll den över chokladen. Rör om tills chokladen har smält. Rör ner äggula, vaniljsocker, smör och rom. Fördela chokladkrämen i glasen. Ställ in dem i kylen tills krämen har stelnat, det tar ca 3 timmar.
    3. Chokladganache: Hacka chokladen fint. Koka upp grädden i en kastrull. Häll den över chokladen och rör om tills all choklad har smält (om inte allt smälter så kan du värma den en kort stund i mikrovågsugn) Låt den svalna och spritsa en liten klick i varje glas. Lägg på kaffebönor och låt det stelna i kylen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben