Chokladkräm med kaffelikör och chokladganache
Vacker dessert i 3 lager med kaffegelé i botten, len chokladkräm i mitten som sedan toppas med en chokladganache och kaffebönor. Chokladälskare, här är din dröm dessert!
Ingredienser
Kaffegelé
1 gelatinblad
1 dl kakaolikör
1 msk vatten
Chokladkräm (ca 10 små portionsglas)
250 g mörk choklad, 65-70%
100 g mjölkchoklad
3 dl vispgrädde
1 äggula
1 tsk vaniljsocker
2 msk smör, rumsvarmt
2 msk mörk rom
Mjölkchokladganache
50 g mjölkchoklad
2 msk vispgrädde
8-10 kaffebönor
Garnering
Kaffebönor
Instruktioner
- Kaffegelé:
Lägg gelatinet i kallt vatten 5-10 minuter. Lyft upp det och smält det i en kastrull. Ta kastrullen från plattan och vispa i kakaolikör och vatten. Fördela gelén i små likörglas och ställ in dem i kylen tills gelén har stelnat, det tar ca 2 timmar.
- Chokladkräm:
Hacka båda chokladsorterna och lägg dem i en skål. Koka upp grädden och häll den över chokladen. Rör om tills chokladen har smält. Rör ner äggula, vaniljsocker, smör och rom. Fördela chokladkrämen i glasen. Ställ in dem i kylen tills krämen har stelnat, det tar ca 3 timmar.
- Chokladganache:
Hacka chokladen fint. Koka upp grädden i en kastrull. Häll den över chokladen och rör om tills all choklad har smält (om inte allt smälter så kan du värma den en kort stund i mikrovågsugn) Låt den svalna och spritsa en liten klick i varje glas. Lägg på kaffebönor och låt det stelna i kylen.
Liknande recept
Kommentarer (0)