Chokladkräm med passionsfrukt och hallon

Jag är barnsligt förtjust i att använda passionsfrukt

Ingredienser

  • 3 dl vispgrädde
  • 200 g vit choklad
  • 1 st äggula
  • 1,5 msk smör
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 pkt hallon, 250 g, färska eller frysta
  • Till servering
  • 3 st passionsfrukter
  • Några hallon
  • 50 g mörk choklad
  • Instruktioner

    1. Värm grädden och låt koka i någon minut. Tag kastrullen från plattan.
    2. Bryt chokladen i bitar och rör ner i grädden. Rör tills chokladen smält.
    3. Fortsätt att röra kraftigt och tillsätt äggulan.
    4. Rör ner smöret och vaniljsockret. Fortsätt att röra tills smeten är helt slät.
    5. Lägg hallon i botten på 6 glas. Fyll på med chokladkrämen.
    6. Kyl i minst 1 timme.
    7. Smält den mörka chokladen och ringla den över. Garnera med passionsfrukt.
    8. Tips: Den mörka chokladen kan också rivas över istället för att smältas och ringlas.
    9. Chokladcrémen kan också göras på mörk choklad.
    10. Dekorera med passionsfrukt och riven choklad på plats.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben