Chokladkulor med lingon och kanel

Riktigt smaskiga tryffelkulor med kanel och lingon. Mums!

Ingredienser

  • 200 g vit choklad
  • 3/4 dl vispgrädde
  • 1/2 tsk malen kanel
  • 1 dl frysta lingon
  • Garnering
  • Florsocker
  • ca 200 g vit choklad
  • Instruktioner

    1. Hacka chokladen. Lägg i en skål med grädden, värm över sjudande vattenbad och rör tills all choklad har smält. Låt svalna i rumstemperatur. Blanda i kanel och rör sedan ner lingonen. Ställ in tryffelsmeten i kylen och låt den stelna.
    2. Doppa en klick av smeten i florsocker så att den inte fastnar i händerna och rulla till en slät kula. Lägg kulorna på en plåt täckt med bakplåtspapper. Ställ in tryffelkulorna i frysen i minst en timme. Smält resten av chokladen i en skål över sjudande vattenbad. Doppa tryffelkulorna i chokladen. Låt stelna och förvara svalt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben