Chokladmousse med flingsalt och fikon

Serverar: 4 portioner

En len chokladmousse är detsamma som ren njutning. Den här får en spännande smakbrytning av flingsalt och en läcker topping av karamelliserade fikon.

Ingredienser

  • 3 st fikon
  • 25 g smör
  • 2 msk råsocker
  • Mousse
  • 3 dl vispgrädde
  • 150 g mörk choklad
  • 3 st äggulor
  • 1 tsk flingsalt
  • Instruktioner

    1. Vispa grädden hårt. Bryt chokladen i bitar och smält över ett vattenbad. Rör ihop äggulorna i en skål. Tillsätt chokladen under kraftig omrörning. Rör först i lite av grädden och sedan resten. Smaksätt med salt. Fördela moussen i glas eller koppar. Låt stelna någon timme i kylen före servering.
    2. Skär fikonen i klyftor. Stek dem tillsammans med sockret på svag värme i smöret, gärna i en teflonpanna.
    3. Toppa moussen med fikonen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben