Chokladmousse med hallon och lakrits

Serverar: 4 portioner

Tid: 50 minuter

Ett recept från Niklas mat i SVT1

Ingredienser

  • 200 g mörk choklad - 60 % kakaohalt
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 äggvitor
  • 1 msk socker
  • 1 dl färska hallon
  • 10 st lakritskarameller
  • Instruktioner

    Hacka chokladen och smält i vattenbad. Vispa grädden. Vispa därefter äggvitor och socker till ett styvt skum. Vänd ner den smälta chokladen i äggvitorna och fortsätt sedan med grädden, lite i taget. Låt moussen stå i kylen minst 30 minuter, gärna uppemot en timme. Krossa lakritskaramellerna till fint strössel. Fördela moussen i glas och toppa med hallon och lakritsströssel. TIPS: Man kan även blanda i en msk whiskey eller konjak i grädden för en lite mera vuxen smak.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    vanillalover 10 mars 2008

    Mycket gott och uppskattat av våra gäster! Hade dock svårt att hitta lakrits som gick att hacka i småbitar... /Marie

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben