Det här en Jättegod pannacotta med en extra touch av lakrits och en perfekt dessert till er som gillar lakrits.
Ingredienser
1 vaniljstång(eller 1 tsk vaniljpulver)
4 dl grädde
1/2 dl socker
1 1/2 gelatinblad
Garnering
Drygt en halvpåse
turkisk peppar(lakritskarameller)
2 dl hallon
Instruktioner
Skåra vaniljstången och skrapa ur fröna.
Koka upp grädden tillsammans med vaniljstången,fröna och sockret.
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Krama vattnet ur gelatinbladen då de blivit mjuka och tillsätt dem under omrörning i den varma grädden.
Häll smeten i portionsformar. låt stå i kylen tills pannacottan har stelnat.
Gärna över natten.
Garneringen
Hacka eller använd en mortel till lakritsen.
Fördela sen lakritsen och hallonen över pannacottan just innan servering