Chokladmousse med hallonsås

Serverar: 4 portioner

Enkel att göra och riktigt gott! Blir extra festligt om man häller det i några fina glas.

Ingredienser

  • Chokladmousse
  • 125 g mörk choklad
  • 2 äggulor
  • 1 msk florsocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 äggvitor
  • Hallonsås
  • Ca 250g frysta, tinade hallon
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Chokladmoussen: Smält chokladen i vattenbad. Ta bort från värmen och rör försiktigt ner äggulorna en i taget tillsammans med florsocker. Vispa grädden till hårt skum och blanda ner det försiktigt. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner i chokladblandningen. Fyll i lämpliga glas till ca 2 cm från kanten.
    2. Hallonsåsen: Kör hallonen i en mixer till slät puré. Smaka av med florsocker blandat med lite vatten. sila bort kärnorna. Fyll upp glasen med såsen. Servera eventuellt med lite vispad grädde på toppen.

    Liknande recept

    Kommentarer (5)

    marie01 5 november 2008

    Himmelsk god. Marie

    PethraD 1 januari 2010

    God men väldigt mastig.

    PethraD 1 januari 2010

    God men väldigt mastig.

    smalin83 4 mars 2011

    Säkert jätte god men så fort jag la i äggulorna så skar sig chokladen och allt gick åt pipan undrar vad jag gör för fel ???!!!

    ematilia 6 april 2011

    Till smalin, jag tror att man ska låta chokladen svalna något och äggen ska vara rumstempererade. Tror temperaturskillnad gör att det skär sig.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben