Chokladmousse med kaffebönor

Serverar: 4 portioner

Bjud på en vacker och god chokladmousse som ligger på en botten av amarettokaka och cashewnötter. Dekorerad med hela kaffebönor.

Ingredienser

  • 150 g mörk fin choklad, minst 60 %
  • 100 ml kall espresso
  • 1 tsk snabbkaffepulver
  • 3 separerade ägg
  • 4 msk vaniljsocker
  • 2 msk socker
  • 1.25 dl kyld vispgrädde
  • 18 kuber, tärnade ca 3x3 cm mörk sockerkaka, gärna chokladsockerkaka
  • 4 cl amarettolikör
  • 30 g cashewnötter
  • Garnering
  • Kakaopulver
  • Kaffebönor
  • Instruktioner

    1. Hacka chokladen och smält den med espresso och snabbkaffe i ett vattenbad och ta bort från värmen.
    2. Blanda äggulor, vaniljsocker och hälften av sockret i ett vattenbad tills blandningen blir tjock och skummande. Vispa äggvitor och resterande socker tills det blir ett fast skum.
    3. Rör ner ägguleblandningen i chokladblandningen och låt svalna. Rör försiktigt ner vispgrädden med hjälp av en visp. Tillsätt äggviteblandningen.
    4. Droppa amaretto över 18 sockerkakskuber och placera sedan 3 av dem och lite hackade cashewnötter i varje efterrättsglas. Skeda över moussen och kyl i minst 2 timmar.
    5. Garnera med kaffebönor och kakao. Servera!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben