CHOKLADMOUSSE MED MANDEL

Serverar: 4 portioner

Smarrig efterrätt för alla chokladälskare

Ingredienser

  • 2 dl vispgrädde
  • 2 st äggulor
  • 100 g mörk choklad
  • Bränd mandel
  • 1/2 dl mandel
  • 3/4 dl socker
  • 1 tsk strimlat apelsinskal
  • Instruktioner

    1. Smält chokladen i en skål i vattenbad. Vispa grädden (ej för hårt). Rör ner en äggula i taget i den smälta chokladen. Vänd sedan ner chokladsmeten i den vispade grädden. Fördela moussen i 4 portionskoppar. Låt moussen stelna i kylen minst en timme.
    2. Bränd mandel: Skala av en tunn bit apelsinskal med potatisskalare. Finstrimla skalet. Smörj en bit bakplåtspapper med olja. Smält sockret i en liten kastrull. Rör ner apelsinskal och mandel med en träsked. Häll upp blandningen på papperet. Låt det stelna cirka 30 minuter. Hacka det med en stor vass kniv. Strö den hackade mandeln över moussen

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben